Pozvánka na jízdu parního vlaku 18.8.2012 Znojmo - Jemnice a zpět

14.05.2012 16:40

Náš Spolek SVD-JZM ve spolupráci se Společností Telčské místní dráhy pro Vás nachystaly nostalgickou jízdu historickým parním vlakem.

 

 

 Místní dráha z Budějovic do Jemnice je v současnosti bez osobní dopravy a občanský sektor a okolní obce bojují o její záchranu. Na sobotu 18. srpna jsme proto pro všechny zájemce připravili velký jednodenní parní výlet Znojmo-Jemnice a zpět. Vlak složený z historických vagonů ("prkeňáků") a bufetového vozu potáhne parní lokomotiva 433. Jedná se tedy o stejnou soupravu, jaká do Znojma zavítala vloni v srpnu v souvislosti s oslavami 
140. výročí Severozápadní dráhy. Odjezd ze Znojma je naplánován na 9:20 hod.
Na moravskobudějovickém nádraží bude připraven hodinový kulturní program včetně možnosti shlédnout nedávno otevřenou "Mašinkárnu" s velkým modelovým kolejištěm, ozdobeným miniaturami hradů a zámků jihozápadní Moravy. V cíli výletu - v Jemnici - budou mít cestující dvě hodinky na to, aby buď s průvodcem anebo sami shlédli hlavní pamětihodnosti nebo si jen odpočinuli v jedné z místních restaurací či v rozlehlém zámeckém parku. Pro místní občany bude také možnost projet se parním vlakem z Jemnice do Třebelovic a zpět. V 15 hodin vyrazí vlak na zpáteční cestu s příjezdem do Znojma krátce po 18. hodině. Jízdenky se kupují přímo ve vlaku, jízdné se řídí tarifem Společnosti místní telčské dráhy. Součástí nabídky bude i prodej pamětních suvenýrů.
Všichni jsou vřele zváni!
 Jízdní řád vlaku rozbalíte kliknutím na následující odkaz:   Plakat para Znojmo Jemnice 2012.pdf (2,8 MB)